Хасково

ЦИК към РИК Хасково: Решавайте бързо по жалбите

КонсултациитеКонсултации с представител на Централната избирателна комисия за изборите за Европейски парламент проведоха днес членове на РИК Хасково и представители на органите на реда. Силва Дюкенджиева от ЦИК разясни основните моменти при работата на районната комисия.

Най-важно е РИК да се произнася максимално бързо по подадените жалби, особено ако те касаят отказ за гласуване, за да не се стигне до абсурди, когато се разрешава гласуването след като изборите са приключили, каза Дюкенджиева. Тя обърна внимание на това, че удостоверенията за гласуване на друго място трябва да остават при секционните комисии, а не да се връщат на хората.

На изборите за Европейски парламент е въведен и нов вид недействителна бюлетина, каза още Силва Дюкенджиева. В случай, че гласоподавател излезе от тъмната стаичка и демонстративно покаже кого е избрал, гласът му няма да се брои.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button