Хасково

Предлагат промени на места и работно време на Синята зона в Хасково

Промени в местата за паркиране в Синята зона в Хасково предлагат от Тролейбусен транспорт. Те ще бъдат гласувани на сесия на Общински съвет. Част от промените на практика няма да окажат никакво влияние.

По булевард „България“ се предлага премахване на 17 места от синята зона от улица „Арда“ до пощата в посока спирката до комплекс „21 век“, като остават местата пред пощата. Отпадат и 26 места от южната страна на булеварда след спирката пред Изчислителния център до входа за складовете на бившия хлебозавод.

От синята зона се премахват и пресечките на зеленчуковия пазар – „Княз Богориди“, „Константин Фотинов“ и „Кавала“.

Към синята зона се прибавя улица „Иван Вазов“ зад Бизнесцентъра – от улица „Добруджа“ до улица „Христо Ботев“. Отсечката беше част от Синя зона в продължение на години, но в последствие се оказа, че тя не фигурира в списъка и след сигнал на читатели на Haskovo.info инкасаторите спряха да събират пари за паркиране там.

Зона

Предлага се още да се добавят 4 места на улица „Одрин“ – западната страна от кръстовище с улица „Малъ тепе“ до кръстовище с булевард „Съединение“, като се премахне пространството между ДСК и фирма „Марса“ в северната част на площад „Свобода“. Премахва се пространството между ДСК и „Райфайзенбанк“.

Премахват се 10 места от източната страна на улица „Александър Стамболийски“ от площад „Свобода“ до булевард „Съединение“. Прибавят се улица „Ивайло“ от кръстовището с „Александър Стамболийски“, по „Стамболийски“ от площада до „Ивайло“ и по „Стамболийски“ от „Ивайло“ до „Съединение“.

Отпада синята зона по западната страна на булевард „Стефан Стамболов“ от улица „Цар Калоян“ до площад „Лебеда“.

Отпадат улиците „Патриарх Евтимий“ – северно от площад „Свобода“, „Хан Кубрат“ – от „Преслав“ до „Отец Паисий“, „Драгоман“ – от „Атанас Танев“ до булевард „България“ и „Васил Друмев“ – от „Отец Паисий“ до „Преслав“.

Предлага се и работното време на Синята зона да бъде с половин час по-късно – от 8:30 до 17:30 часа.

Зона

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
28.05.2019 17:24 17:24

какви 26 места, тези които ги дадохте на М комфорт да събира такса защото няма празно?

Иии
Иии
28.05.2019 18:28 18:28

Ужас…. И на празнични дни работят даже. Сега да увеличат и с 30мин…

Янко Митев
Янко Митев
28.05.2019 19:30 19:30

Хич не ми пука Когато имам работа в града слагам колата в раницата тя пък на гърба и така Вечер пък я качвам в асансьора и паркирам в ХОЛА Това препоръчвам и на кмета и на общинарите

Зебрата
Зебрата
28.05.2019 21:17 21:17

Т’ва за кога тия промени? А с повдигнатите пешеходни пътеки някой ще повдигне ли въпроса? Сигурно няма! От пешеходна пътека парички не капят!

оня
оня
29.05.2019 8:49 8:49

Булевард с 1 платно, къде го има това бе? От светофара на бизнес центъра нататък винаги е тапа, работата не е само да лапаш, а и да даваш.

Стоев
Стоев
29.05.2019 9:58 9:58

Таксите и в събота, която не е работен ден, и в празничните дни е в противоречие със смисъла „синя зона“!! Вижте как е във Велико Търново! Алчна община Хаскьой!

Back to top button