Хасково

Петима учители от региона с награда „Неофит Рилски“

Иван ПанайотовПетима учители от област Хасково ще получат тази година почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието. Официалната церемония по връчването на наградата ще бъде на 24 май на площад „Свобода“, съобщи за Haskovo.info началникът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

С отличие „Неофит Рилски“ ще могат да се похвалят учителката по български език и литература от хасковското основно училище „Любен Каравелов“ Живка Стефанова и  преподавателката от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика в Свиленград Стефана Узунова.

Двама учители от Димитровград ще получат почетното отличие на МОН. Това са преподавателката по музика и народна певица в СОУ „Васил Левски“ Елена Беделева и учителят по география Ангел Кайряков, който работи в математическата гимназия в града на младостта.

Петият награден е учителят по български език и бивш директор на СОУ „Христо Ботев“ в Ивайловград Димо Чанков. По негова молба той ще получи наградата си пред ивайловградската общественост на 24 май.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ се връчва всяка година и се дава за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на образованието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button