Хасково

80 деца от областта станаха специални агенти

ДПА„Научихме полезна информация за ролята на полицейското куче. Белгийската овчарка Ингус демонстрира отлична подготовка за участие в полицейски акции„. Това е само едно от нещата, с което 80-те възпитаниците в Детската полицейски академия ще запомнят изминалите 10 месеца. Днес те получиха дипломи за специални агенти на Випуск 2009 на Академията, каза за Haskovo.info директорът на ДПА Малина Славова.

На последното изпитание, което се проведе на полицейската база на Кенана, четвъртокласници от ОУ „Климент Охридски“ и „Никола Вапцаров“ от Хасково, 2 групи от Любимец и две от Свиленград показаха какво са научили. Те бяха разделени в 5 отбора – Пантерите, Торнадо, Кобра 11, Вихър и Лъвчетата. 

ДПАДецата показаха завидни знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие

Малките полицаи положиха първия си екипен изпит и защитиха правото си да носят полицейска жилетка. Участниците в Детска полицейска академия вече знаят какво е престъпление, какво означава „вина“ и как се доказва тя. Участваха в „разследване“ и със собствени сили заловиха и разпитаха „извършител на кражба“. За добре свършената работа младите специални агенти бяха наградени с дипломи, торта и детска дискотека.

Haskovo.info припомня, че първата Детска полицейска академия се проведе през 2002 година. Основната й задача е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности.

Image Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button