Хасково

Хасковски гимназисти със 7 зарядни станции за телефони и мобилно приложение

Хасковски гимназисти направиха 7 зарядни станции за мобилни телефони и таблети.

Идеята е на 10 Ж клас в Езикова гимназия „Асен Златаров“. Оригиналната идея се е родила и реализирала в клуб „IT шивачница“. Измайсторени са 7 станции, за да има за всички десети класове. Във всяка една са поставени 8 зарядни устройства.

Езикова

Междувременно, деветокласници работят върху мобилно приложение за обслужване нуждите на учители и ученици. С идеята си отборът по предприемачество се класира за националния финал на международното състезание „Социални иновации“ и е на 7 място по резултат от всички тимове. Хасковският отбор е в състав Кристина Добчева, Михаела Делчева, Йоана Бакърджиева и Валентина Миткова.

Езикова

Отбор от 20 гимназисти се представи много силно на състезание по руски език, организирано от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Нелина Желева от 11 Д клас е с резултат 5.90, а съученичката й Габриела Топалова е с 5.50. Всички получиха дипломи от директора на гимназията Деян Янев. Петима от абитуриентите на Езиковата кандидатстват в университети в Русия.

В гимназията се провежда Ден на отворените врати, в който седмокласници се запознават с обучението в Езиковата и с училищния живот там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button