Читатели: Шахти бълват мръсотии на хасковска улица. ВиК: Ще почистим

Хасково

Постоянно преливащи канализационни шахти вгорчават живота на хората на ул. „Гара Пионер“ в Хасково. За това сигнализираха със снимки жители на района, които постоянно чистят шахтите, но въпреки това те продължават да бълват мръсотии.

Хората разказват, че проблемът е от години и се притесняват, че в района ще плъзнат зарази заради мръсната вода и боклуците, които се изливат пред домовете им. Те подавали сигнали, но от ВиК и общината си прехвърляли топката. В тази ситуация те се принуждавали сами да почистват шахтите, които бързо се пълнели и преливали отново.

Шахти

От ВиК признаха пред Haskovo.info, че проблемът в този район е хроничен и е от поне 20 г., като напоследък ситуацията се е влошила още. Дъждовният колектор е плитък и е предназначен за отводняването на дерето на улица „Мир“. Към него обаче вече били вързани мръсните води на доста къщи. Каналът често се запушвал от боклуците от дерето, а от водното дружество твърдят, че са го почиствали много пъти и от там вадели умрели животни и дори телевизори.

Последно отпушвали шахтите в понеделник, но малко по-късно те отново се пълнили и преливали. В същото време снощи жителите на района отново сами са си почистили шахтите.

От ВиК обещаха при първа възможност отново да изпратят техника на мястото, но признаха, че не могат да се справят дългосрочно с проблема. Нужно било там да се изгради нова канализация.

ИЗПРАТИ НОВИНА

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.