Любопитно

Уникална фотоизложба „Поглед от високо“ и патриотичен спектакъл „Славата на България“ в Младежкия

Интересната фотоизложба „Поглед от високо“ откриха тази вечер в Хасково млади фотографи, ръководени от Славян Костов.

Експозицията е подредена във фоайето на Младежкия център. Костов обясни, че за пръв път в България ученици организирано се занимават с аерофотография. В продължение на половин година гимназистите от ПМГ „Боян Петканчин“ са заснели с помощта на дрон Хасково и околностите от високо. Най-голямата височина, на която е бил вдиган дронът е била 300 метра. Снимките са били истинско забавление и удоволствие за младежите, сподели Костов.

ПМГ

Клубът по интереси в гимназията се казва „Иновативни практики в дигиталното изкуство“. След няколко седмици предстои и друга любопитна фотоизложба, този път подготвена от ученици от Езикова гимназия „Асен Златаров“, които са заснели старите къщи на Хасково.

Веднага след изложбата в голямата зала талантливи гимназисти от ПМГ изнесоха едночасов спектакъл на тема „Славата на България“, посветен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Със спектакъла беше открит и двудневен национален Etwinning school семинар. Haskovo.info припомня, че гимназията е Etwinning училище, където се използват иновации в образователния процес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button