Хасково

Беливанов отново ще внесе в общинския съвет искането за 10.4 млн. лв. кредит

Кметът Добри Беливанов отново ще внесе в общинския съвет искането община Хасково да поеме дългосрочен дълг от 10.4 млн. лв. за ремонт на спортен комплекс „Младост“ и спортна зала „Дружба“, съобщиха от кметството.

На сайта на общината вече е публикувана покана за обществено обсъждане на общинския дълг, насрочено за 10 юни от 17:30 часа в зала „Хасково“. Обсъждане се проведе и снощи, при което спортни клубове се обявиха за поемането на дълга.

Haskovo.info припомня, че днес на сесията на общинския съвет беше отхвърлено предложението да се тегли този кредит. Сега Беливанов е решен още по-подробно да обясни смисъла от поемането на дълга. Според кмета това не е предизборен ход, а единствената възможност за осигуряване на финансиране за ремонт на двата спортни обекта. Отделно парите биха дошли най-рано през ноември, когато се очаква да е започнал следващият мандат. От друга страната парите на фонда са ограничени и не е сигурно дали при следващия мандат ще ги има, за да се кандидатства за тях.

Както Haskovo.info писа, дългът ще е от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. Общият бюджет на проекта за Спортен комплекс „Младост“ е 4 590 952 лв., а този за Реконструкцията на зала „Дружба“ е 5 818 124 лв. Според кмета при детайлното разработване на проектите в крайна сметка тези цени може да се окажат по-ниски. Той посочи, че и фондът е отчел финансовата стабилност на общината и за това е готов да отпусне парите.

Предварителната оферта от Фонда за финансиране на проектите е с общ размер 10 409 076 лв. Индикативният срок на кредита е 180 месеца. Индикативният гратисен период, включващ срока за усвояване е 24 месеца. Осредненият индикативен лихвен процент е до 1% на годишна база. Обезпечението е Залог на вземания.

Общинският съвет отхвърли искането на общината да тегли 10.4 млн. лв. кредит за ремонти

Спортни клубове подкрепиха общината за поемането на дълга от 10.4 млн. лв. за ремонти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Verato
Verato
31.05.2019 16:23 16:23

Тъпи общински сьветнициВместо да карат децата да спортуват те ги принуждават да затьпяват с телефоните

хъшлак
хъшлак
31.05.2019 17:35 17:35

Ама верно ли не поискаха да се ремонтират спортните бази? Безумници!! Залаожници сме на едни 40 души, за психическото здраве на голяма част от тях имам съмнения
Как можаха да отхвърлят такова предложение? 10 милиона за бъхливите хасковски спортни бази??? ВИждали ли са в какво са принудени да играят децата ни?
Не им разбирам мотивите да не искат да се направят ремонти? !
Всички гледат да вкарат пари в града си, на йвече за децата и младите хора най вече за сорт …нашите портив. Без думи съм за тия тъпанари

Анонимен
Анонимен
31.05.2019 18:40 18:40

Бай Добри 4 години спа, сега се сети. Ама защо ще задължава следващия кмет? Остават му три месеца, ясно е, че след това си заминава.Той няма моралното право да взема такова решение на края на мандата си. Нали обещаваше в началото парк да прави на мястото на бившите казарми зад ДНА? Нищо не стана, сега ново двайсе, пак нищо няма да направи. Не разбра ли, че не го бива за кмет?

Хасковлия
Хасковлия
31.05.2019 19:50 19:50

Абе хора вие добре ли сте? Как да приеме общинския съвет тази глупост на тоя дъртьо. Има държава има Евро фондове, но не бях чувал по голяма глупост заем да теглят за 180 месеца после да имат оправдание. Спорта е много важно нещо, но не по този начин пенсионерче знам, че сигурно се надяваш на някаква тласта комисионна, но няма да ти се получи май. И запомни старче тези на които в момента се опитваш да помагаш те първи ще те предадат. Кандидатира се да видиш колко струваш без партия зад гърба си.

Водолаза
Водолаза
31.05.2019 22:11 22:11

След пълния автогол с номинацията на Беливанов от страна на Делян Добрев и Герб от ясно по ясно е че общинските съветници ще се противопоставят на внесенитеот страна на кмета …Питайте общинските съветници поради каква причина отказват после защо туй защо онуй. Герберите се подрицкаха и сега се обаждат :(:(:(

Димитровград
Димитровград
01.06.2019 11:26 11:26

Добри кмет втори мандат!Пожизнен даже !

Пешо
Пешо
01.06.2019 12:35 12:35

Спорта като е важен защо футболният ни клуб и баскетболния не се развиват като нормалните градове, защо като изплувахме и в 2та спорта сега пак сме на дъното. Всичко в общината е шуробаджанашина и преди този кмет и сега пак е така. Не са виновни игровите площатки или бази че нямаме спорт ами управниците!

Back to top button