Хасковлии късаха цигари и получаваха плод за Световния ден без тютюнопушене

Хасково

Акцията „Замени цигара срещу плод“ проведоха в центъра на Хасково доброволци на Превантивно-информационния център по наркотични вещества. Проявата е посветена на Световния ден без тютюнопушене – 31 май.

Имаше хасковлии, които на драго сърце късаха по цигара и срещу това получаваха свеж плод. Доброволциите раздаваха листовки срещу тютюнопушенто и балони. Беше направена и демонстрация с пушещата кукла Сю, която показва колко катран се отделя от една изпушена цигара.

Партньор в тази инициатива е РЗИ-Хасково. Имаше хасковлии, които със специален апарат си измериха стойностите на карбоксихемоглобин в кръвта и въглеродния оксид в издишвания въздух.

Целта на акцията е да се промотира по-здравословен начин на живот сред младите хора, в който да не е включено тютюнопушенето.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.