Любопитно

„Кървава сватба“ – новата силна премиера на актьорите на Румяна Георгиева

Актьорите от театралната школа при хасковския Младежки център с ръководител Румяна Георгиева се представиха с поредната си силна премиера.

Този път те впечатлиха с „Кървава сватба“ от Федерико Гарсия Лорка под режисурата на Георгиева. Салонът беше традиционно пълен с публика, а овациите са за Наталия Виделова, Александър Гочев, София Петкова, Владимира Апостолова, Василена Янева, Нели Стойчева, Мария Господинова, Мария Канева, Михаела Йорданова, Димитър Димитров, Христо Гемеджиев, Адриана Андреева, Николета Стефанова, Лъчезар Жеков, Веселин Враджалиев, Иван Богоев, Мария Василева.

Георгиева каза пред Haskovo.info, че това е една от класиките и е много трудна пиеса. Някои от младежите са играли за пръв път, но въпреки това са се справили.

Следващата седмица школата заминава за участие на 20-ото издание на театралния фестивал „Приказка за теб“ във Варна. Там хасковлии ще се борят за първите места с пиесите „Глупаци“, „Боровинкова тишина“ и „Прелестите на изневярата“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button