Хасково

Първи усложнения след ухапване от кърлеж в Хасковско, двама са с Марсилска треска

Започнаха усложненията след ухапване от кърлеж в Хасковска област, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

През миналата седмица са регистрирани два случая на Марсилска треска. Haskovo.info припомня, че от началото на май зачестиха пациентите ухапани от кърлежи в Спешно отделение на МБАЛ – Хасково.

За периода в региона има по един с хепатит А и Е, 17 с варицела, четирима са със скарлатина, девет с ентероколит, а острите респираторни заболявания са 35.

По линия на Държавния здравен контрол са извършени 59 проверки, издадени са 16 предписания, а взетите проби за анализ са 46.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
01.06.2019 9:46 9:46

Бягай те в Пловдив иначе тук в Инфекциозното отделение ще ви уморят. Патил съм и знам. Хубаво е само едно, че Хубенов го няма там и рушветите спряха към него.

Друг потърпевш
Друг потърпевш
01.06.2019 23:35 23:35
Отговор до  Някой

Прав си. В Хасковското инфекциозно си умираш като куче ако не бутнеш някой лев. Те направо си искат без срам Бягайте от там. И аз съм патил

Back to top button