Деца даряват с шишета жълти стотинки в помощ на Детско отделение в Хасково

Хасково

Акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца“ се провежда пред областна администрация в Хасково на Празника на детето – 1 юни.

Кутиите за дарения ще останат пред администрацията до 20 часа. Още преди обяд десетки деца дариха жълтите си стотинки. Сред най-активните беше второкласникът в ОУ „Шандор Петьофи“ Сонер Мехмед. Детето дари 12 шишенца с жълти стотинки за нова апаратура за Детско отделение на МБАЛ – Хасково.

Haskovo.info припомня, че кампанията беше открита в хасковската болница на 12 март, а Детско отделение е избрано от Сдружение „Съзидание 2012“. В други градове на страната също се събират средства за хасковското отделение което има нужда от инфузионни помпи, пациентни монитори, ЕКГ апарат, стойки за системи, болнични легла за кърмачета и инхалатори.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.