Хасково

Чистят читалища и слагат пейки с пари от ПУДООС

Ще чистят с пари от ПУДООС26 проекта от хасковска област получават финансиране от националната кампания „За чиста околна среда“ на Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда, съобщиха за Haskovo.info от регионалната екоинспекция.

Най-много проекти ще бъдат реализирани в община Димитровград – 22. Средства до 3 000 лева получават 21 народни читалища в общината, като сред одобрените проекти е и този на църковния храм „Свети Харалампи“ в село Черногорово. Средствата се отпускат за почистване на замърсени с отпадъци площи, тяхното озеленяване и подобряване на средата чрез поставянето на пейки, беседки и кошчета за отпадъци.

До 10 000 лева ще получат четири общини от областта. Община Хасково е кандидатствала с проектопредложение за почистване и озеленяване на района на извор „Аязмото“, при параклис „Света Ана“ и „Анастасовата чешма“ край село Тракиец. Пари са отпуснати и за общините Маджарово, Симеоновград и Стамболово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button