Хасково

Хасковлии четат все повече, 570 се записаха в библиотеката за седмица

Във фоайето на библиотеката е подредена изложба за 24 май

Във фоайето на библиотеката е подредена изложба за 24 май

Все по-млади хора в Хасково четат за удоволствие, а не само заради матури или изпити. Това са наблюденията на служители в регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Търсят се най-вече художествена литература, енциклопедии, криминални и приключенски романи.

Причината за това може би е пренасищането с компютри, те дават много информация, но става ли въпрос за литература, не могат да се сравнят с книгата, каза пред Haskovo.info директорът на библиотеката Тонка Койчева.

Подбирането на книги се диктува от интереса на читателя, а набавянето им става чрез закупуване или чрез дарения. В момента библиотеката е на път да спечели проект на стойност 35 000 лева от Министерството на културата.

Голям е и броят на активните читатели през миналата година. Регистрираните и редовно използвани абонаментни карти са 6 570, имало е близо 70 хиляди посещения и над 170 000 отдадени издания за ползване през 2008 година.
По време на националната библиотечна седмица от 11-ти до 15- ти май са регистрирани 570 нови и пререгистрирани карти на читатели безплатно, разказа още Койчева.

Във фоайето на библиотеката в момента е подредена изложба послучай 24 май. Тя е под надслов „Златният век на българите“, а мотото й е известната метафора на Константин- Кирил Философ „Голи са без книги всички народи“. Посетителите на библиотеката могат да видят в експозицията фототипни издания на литературни произведения, посветени на празника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button