Почетоха 106-годишнината от масовото избиване на тракийските бежанци

Регион

На Илиева нива се проведе възпоменателната церемония по повод 106 години от трагедията на бежанците от Тракия, съобщават от областна администрация.

Националният младежки събор „Илиева нива 2019“ се организира от кмета на община Ивайловград Диана Овчарова с подкрепата на Съюза на тракийските дружества. Официални гости на поклонението бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител Станислав Дечев, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, представители на тракийските клубове от цялата страна, наследници на бежанците.

Тракийци

По време на Междусъюзническата война османската войска убива над 200 бебета и деца, скрити в растителността покрай река Арда от родителите им – българи, бягащи от преследващата ги армия.

Един коментар по “Почетоха 106-годишнината от масовото избиване на тракийските бежанци

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.