Хасково

2 221 седмокласници в Хасковско кандидатстват за 1 256 места, влизат с 3

Прием на заявленияОт утре до 2 юни ще се приемат заявления за полагане на приемни изпити след завършен VІІ и VІІІ клас. Молбите ще се подават в блок 2 на Обединени ученически общежития в Хасково и в ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

Кандидатите трябва да носят бележка за платена такса от 8 лева при кандидатстване след завършен 7 клас за полагане на теста по български език и литература и по математика. При кандидатстване след завършено основно образование се плаща по 6 лева за участие в проверка на способностите по музика или изобразително изкуство.

2221 са завършващите седмокласници в областта. Свободните места в гимназиите са 1256. Това означава, че е достатъчно кандидатите да са изкарали двата изпита с 3, за да бъдат приети, коментираха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образование.

Тази година за пръв път прием след 7 клас са обявили гимназиите по транспорт и лека промишленост в Хасково, професионалните гимназии в Димитровград, Минерални бани, Харманли и Свиленград.

С нови специалности ще привличат кандидати езиковите гимназии в Хасково и Димитровград. В областния град школото обявява прием на паралелка с испански език, а в града на младостта – с руски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button