Хасково

Десетки наводнени магазини, гаражи и мазета в Хасково след пороя

Десетки са наводнените магазини, гаражи и мазета в Хасково след снощния порой. 260 са сигналите на спешния телефон 112, а 5 екипа на пожарната са отводнявали обектите през нощта. Няма пострадали хора.

Haskovo.info припомня, че дъждът започна около 20:30 часа и до около 22 часа се изляха 62 литра на квадратен метър. Пороят беше съпроводен от силна гръмотевична буря и вятър.

Улиците и булевардите се наводниха, като на много места имаше закъсали и отнесени от водата автомобили. Бурята събори и огради, като една от тях падна на улица „Кавала“, а отломките затвориха булевард „България“, който беше разчистен от багер на „Екопрогрес“. В Хасково имаше прекъсвания на електрозахранването. Без ток са били селата Узунджово и Нова Надежда. Читатели на Haskovo.info изпратиха снимки и видеа от проблемните райони в Хасково.

От общината съобщиха, че към дежурния са подадени 110 сигнала. Наводнил се е и салон, където е имало сватба. Пороят е отнесъл решетките на шахти по булевард „Васил Левски“ и асфалтова настилка на места из града. Предстои да бъде направена ревизия на всички шахти в Хасково.

Гаражите и първите етажи на къщите на улица „Габрово“ снощи са били под вода, сигнализираха със снимки читатели на Haskovo.info. Нивото на водата е достигнало около 2 метра. Хората не са могли да напуснат домовете си.

Междувременно в общината беше свикан Кризисен щаб с участието на представители на пожарната, полицията, общинска полиция и ВиК, съобщават от кметството. Установено е пропадане на част от мост над дере по булевард „Никола Радев“. Свлякла се е земна маса в продължение на около 6-7 метра от тротоара на пътя, подкопан е с около 20 сантиметра и асфалтът. Това е наложило ограничаване на движението в този участък на платното, защото има вероятност да пропадне. Продължава разчистването и отводняването на мазета в Хасково.

62 литра дъжд на квадратен метър превърна Хасково в море

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.06.2019 11:48 11:48

Одеве бях в Градската градина, положението е плачевно. Дядо Беливан е успял, вече изглежда като по времето на Атанас Василев, един друг чукундур, дето беше кмет на Хасково. Беливанката го надмина по нищоправене.

Беливан
Беливан
02.06.2019 16:16 16:16

Имах мнение,ама не мога да го намеря.

Back to top button