Родители отново протестираха в Хасково срещу Националната стратегия за детето

Хасково

Десетки хасковлии се събраха на мирен протест на площад „Свобода“ в областния град срещу Националната стратегия за детето 2019 – 2030 г. Протести срещу стратегията се провеждат и в редица градове на страната.

Haskovo.info припомня, че подобен протест в Хасково се проведе и на 11 май. Според родителите документът застрашава българското семейство и не дава конкретни насоки по отношение на насилието над деца, а поставя общи условия, според които родителите могат да бъдат неспособни да осигурят необходимите условия за детето им. Хората са против това, че стратегията не работи за финансовото подпомагане на родителите с цел детето да остане в семейството. Сред другите спорни теми са сексуалното образование на децата, свалянето на възрастта за задължително образование, дефиницията на термина „дете в риск“ и възможността децата анонимно да подават сигнали за проблем в семейството.

Протест

Според родителите документът трябва да бъде отменен и пренаписан. Те настояват и за отмяна на измененията в Закона за закрила на детето, Закона за социалните услуги и Закона за социално подпомагане, които ще влязат в сила от 1 януари догодина.

Сега работата по стратегията е спряна по разпореждане на премиера Бойко Борисов заради негативните обществени реакции към проекта.

8 коментара

  • Като сте против тази стратегия, защо отново избрахте ГЕРБ, които искат да я прокарат ?

  • Шефа на една управляващата партия каза :Магаре да бях сложил щяха да го изберат за евродепутат .Така че продължавайте да гласувате за магарета и после да ревете че чувствате анален дискомфорт .Въпреки че има протести стратегията ще се приеме защото така е наредено на магаретата от Брюксел

  • Всичката педерастия наркомания проституция и джендърщина дойде от запада. Българина я прие с надеждата да стане богат като западняка. Българина богат няма да стане но помията която приехме ще остане. А между другото запада е богат не защото работи а защото дълги години е имал колонии. Това българският тъпак не проумя. Към днешно време колониите се освободиха. Мястото на колониите е заето от България. И ако хората не виждат че България е колония значи имаме многоо голям проблем.

    • П.П. Това като цяло. Вътрешните проблеми. Всички партии са на ясла на Брюкскел. Когото и да изберете Българските партии се управляват по масонска линия. Събират се едни чичковци на тъмно и решават. Вие гласувайте за когото си искате но няма ли контрол какво става след това тези чичковци служат на парите -Брюксел. Големият проблем вътре е че медиите са купени. Всяка вечер зомбират хората. Имайте предвид нещо много важно. Най -вероятно по телевизиите е вярна само прогнозата за времето. Някой пише новините. И той има интерес да ви вкарва в заблуждение. ТОВА Е ИСТИНАТА. ПРОУМЕЙТЕ Я

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.