Хасково

13 нелегални емигранти спипаха край границата за два дни

ПолицияСамо за два дни граничните полицаи от Свиленград са заловили две групи чужденци, преминали нелегално на наша територия. Едната от групите била забелязана вчера край свиленградското село Маточина от гранично- полицейски наряд. Нарушителите – трима мъже и една жена били без документи за самоличност и водели със себе си две деца. При разпита нелегалните емигранти заявили, че са иракчани и били отведени до границата от турски каналджия.

Друга група от 7 мъже била задържана преди два дни недалеч от село Капитан Андреево след сигнал от пенсиониран граничар. Двама от чужденците се оказали палестинци, останалите нямали документи за самоличност и се представили за палестници и иракчани.

Според запознати обикновено нелегалните емигранти изхвърлят паспортите си на чужда територия, за да не могат да бъдат върнати обратно. Нарушителите разказали, че групата им била събрана в Одрин. Турски каналджия ги превел с гумена лодка по Марица на гръцка територия, а след няколко километра ги прехвърлил през реката на българския бряг. Чужденците били задържани от граничните полицаи на около 500 метра от браздата. И по двата случая е образувано досъдебно производство и е уведомена районната прокуратура, съобщават от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button