Любопитно

Над 1000 се събраха на празника „Здравей, лято!“ край Каснаково

Всички рекорди по посещаемост счупи празникът „Здравей, лято!“ в осмата поред година от провеждането си, съобщават организаторите от коалиция „Да за Димитровград“.

Повече от 1000 души посетиха празика и изпълниха до максимум местността „Светилище на нимфите и Афродита“ край село Касаково. От тях само децата бяха над 600. Гости на събитието бяха малчугани, тийнейджъри, родители, баби и дядовци от общините Димитровград, Хасково, Харманли, Стара Загора и дори от Пловдив.

Празник

Цветни балони в бяло, зелено и червено посрещаха посетителите на празника. Мики Маус и Мини Маус бяха атракциите, с които почти всички деца, а и възрастни пожелаха да се снимат. За по-малките бяха осигурили безплатни забавления – батут и надуваем замък. Всички малчугани имаха възможност да творят в ателиетата по изобразително изкуство, дърворезба, керамика, грънчарство, изработка на гривни, на 3D картички и кукли. Някои дори се научиха как да плъстят вълна със самодейците от читалище „Искра – 1926“ в село Каснаково.

Празник

Писателите Райчин Генов и Ивайло Кючуков, които представиха книгите си „Разкажи ми за Ботев“ и „Разкажи ми за Левски“, също събраха завидна аудитория. Творците разговаряха с десетките деца и младежи, събрали се да чуят интересни факти за живота на двамата български революционери. Харизматичните творци толкова се харесаха на публиката, че дори им отправяха въпроси, свързани с тяхната работа и ежедневие. Спортните състезания също привлякоха голяма част от посетителите. А отборите, които победиха в различите надпревари, получиха и вкусни награди.

Десетки деца се наслаждаваха на кукления театър „Макс и Мориц“, участваха в програмата със стихотворения, песни и танци и дори сценки. А танцьорите от „Звездица“ провокираха оформянето на голямо българско хоро, което се изви по средата на поляната. За децата бяха осигурили безплатни сандвичи, вода и сладолед.

Точно в 12 ч. всички почетоха паметта на Ботев с минута мълчание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button