Регион

Проливен дъжд наводни села, евакуираха жени. Продължава отводняването в Хасково

Проливен дъжд е наводнил снощи къщи в няколко димитровградски села. Евакуирани са възрастни жени, които са били в близост до река, съобщиха за Haskovo.info от пожарната.

Най-сериозно е положението в селата Голямо и Малко Асеново, Долно Белево и Брод. Там и днес се отводняват къщи.

От пожарната допълниха, че продължава отводняването на мазета и гаражи в Хасково. Припомняме, че в съботната вечер над областния град се изля порой, който наводни десетки магазини, мазета и гаражи. По улиците имаше много закъсали коли, паднаха огради, отнесена е и асфалтова настилка. За кратко над Хасково се изляха 62 литра дъжд на квадратен метър.

Читатели на Haskovo.info и днес сигнализираха за мръсни от пороя улици и запушени шахти. Хората настояват те да бъдат почистени и отпушени, защото може да завали отново и бедствието да се повтори.

Дъжд

Десетки наводнени магазини, гаражи и мазета в Хасково след пороя

62 литра дъжд на квадратен метър превърна Хасково в море

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2019 11:06 11:06

На ул. Цар Освободител шахтите не са чистени от поне година и при всеки дъжд стават огромни локви!!!!Мазетата ни се напълниха за пореден път но понеже не са ги циментирали 61 година когато е строен блока водата попи в земята!!!!!!

Ботьо
Ботьо
03.06.2019 11:38 11:38

Адамов ще ви помогни.Той чисти,отводнява и спасява.Хвала на всички борци завършили ВИФ/ висш институт за факири/.

Back to top button