Хасково

Поискаха още 48 000 лв. обезщетение за пожара в ретро автосалона

Допълнителен иск за 48 000 лв. срещу охранителната фирма предявиха от фирма „Ретро авангард“, която е собственик на опожарения ретро автосалон на пътя между Хасково и Димитровград.

Причината е, че единият от изгорелите при пожара автомобили е по-скъп. Ако съдът уважи искането общата претенция ще нарасне на 251 411 лв.

Haskovo.info припомня, че на 22 април Хасковският окръжен съд не даде ход на делото, защото ищецът не беше редовно призован. Днес бяха приети експертизи и разпитан свидетел. През юли предстои разпит на още свидетели.

Охранителната фирма е дадена на съд за пожара от 2 август 2016 г. Искът е заради щетите по сградата и ретроавтомобилите вътре. Както Haskovo.info писа, на записите от охранителните камери се видя мъж, който хвърля коктейл молотов и след това бяга. Охранителят се появява от помещнието си по-късно, когато пламъците вече се разгарят.

Извършителят на палежа не беше задържан. Още тогава бившият кмет Георги Иванов заяви, че охранителната фирма трябва да носи отговорност. По-късно друга фирма пое охраната на вече ремонтирания ретро автосалон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button