„Алегро“ представи „Вълшебството на балета“ в хасковския театър

Любопитно

Балетна школа „Алегро“ с хореограф Мая Габровска представи спектакъла „Вълшебството на балета“ на сцената на хасковския театър „Иван Димов“.

Премиерата е част от цикъла „Изкуство от деца за деца“ и се реализира с финансовата подкрепа на община Хасково по проект „Културни инициативи“. Младите танцьори представиха адаптация на второ действие от балета „Жизел“, който досега не е танцуван в Хасково, каза Габровска.

Балет

Създаден е през далечната 1841 г. във Франция, по музика на Адолф Адам и сюжет, вдъхновен от произведение на Хайне, обединено във вълнуваща история за непобедимата сила на любовта, изпълнявана от всяка професионална балетна трупа по света от създаването си досега.

В спектакъла участваха танцьорите от всички възрастови групи на балета, които бяха бурно аплодирани от пълния с публика салон.

Един коментар по “„Алегро“ представи „Вълшебството на балета“ в хасковския театър

  • Поздравления за Мая Габровска и за децата, изнесли едно прекрасно представление!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.