Регион

Манолов обсъди възможности за инвестиции с финландския посланик

Община СвиленградВъзможностите за икономически и търговски инвестиции на финландския бизнес в община Свиленград са обсъдили кметът Георги Манолов и посланикът на Финландия Кауко Ямсен, съобщиха за Haskovo.info от местната администрация.

Дипломатът е определил предстоящото изграждане на индустриална зона в района като добра възможност за бъдещи инвестиции. Според него с доброто си местоположение Свиленград може активно да привлича европейски средства по проекти за партньорство със съседните Гърция и Турция. Добър опит в това отношение имат финландските общини, които активно си сътрудничат с градове от Литва, Латвия, Естония и Русия.

След срещата с кмета посланик Янсен е разгледал Свиленград и е посетил шатото в село Мезек. Той е дарил за местната библиотека документална и художествена литература, свързана с историята и  културата на Финландия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button