Любопитно

Художник рисува портрети за 2 лева пред галерия Форум

Божидар Петков рисува портрети пред галерията

Божидар Петков рисува портрети пред галерията

Хасковлии, на които дигиталната фотография им е омръзнала като вариант за запазване на спомени, имат възможност да се възползват от офертата на художника Божидар Петков. Той предлага да им нарисува портрет срещу скромната сума от 2 лева.

Художникът е разположил импровизираното си ателие пред галерия Форум. Там всеки, който може да отдели 15 минути от времето си, може да получи свой портрет или рисунка по снимка.

Божидар е възпитаник на пловдивската художествена гимназия и не за първи път влага таланта си в подобно занимание. Рисува основно живопис и негови картини неведнъж са се появявали в галерията, пред която чака желаещите за портрет.

„Цената е толкова ниска, защото идеята е повече хора да седнат на стола и да ги рисувам“, разказа художникът пред Haskovo.info. Въпреки това обаче на ден минават не повече от 6-7 човека, сред които най-вече майки с малки деца. Независимо от малкия брой клиенти, важното е, че има хора, които да гледат на един портрет като на нещо оригинално и по-изразително от снимката, категоричен е творецът.

 Божидар Петков рисува портрети пред галерията  Божидар Петков рисува портрети пред галерията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button