В ХАС оставиха без разглеждане жалба на търговец пред два класа ученици

Хасково

Два класа ученици присъстваха на открито съдебно заседание в Хасковския административен съд.

Делото беше по жалба на едноличен търговец от Свиленград срещу митниците заради наложено наказателно постановление за нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. В хода на съдебното заседание стана ясно, че от митниците не са запечатали обекта и това няма да стане заради изтичането на едномесечен срок. По тази причина – отпаднал правен интерес, съдът остави жалбата без разглеждане и прекрати производството. Определението може да бъде обжалвано пред ВАС.

Съд

Учениците от специалност „Митническа и данъчна администрация“ във ФСГ „Атанас Буров“ и специалност „Бизнес администрация“ в ПГТ „Александър Паскалев“ бяха посрещнати от председателя на съда Хайгухи Бодикян. За седма година съдът отваря вратите си за посетители. Проявата има за цел повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съда.
Младежите имаха още кратка презентация за дейността на съда и обиколка на службите в институцията.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.