Любопитно

Ванеса, Десислава, Атина и Николай с медали от силен музикален конкурс в Пловдив

Четири медала спечелиха музикантите от школа „Манол Иванов“ при хасковското читалище „Заря“ на 19-то издание на Националния музикален конкурс „Милчо Петров“ в Пловдив.

В силния конкурс участваха пианистките Ванеса Бъчварова на 11 г., Десислава Младенова на 9 г. и 14-годишната Атина Нико, както и акордеонистът Николай Златков на 9 г. Ванеса спечели сребърен медал и диплом, а останалите таланти са с бронзови медали и дипломи, както и ваучери за книги. Момичетата са подготвени от преподавателя по пиано Краси Генева, а Николай – от Татяна Славчева. Малко по-рано Ники спечели бронзов медал и таблет от етнофестивала в Минерални бани.

Награди

Пловдивският конкурс е организиран от читалище „Шалом Алейхем – 1945“, подкрепен от общината по програма „Пловдив за младите“. Конкурсът е специално за ученици от музикалните школи в страната с предмети пиано, цигулка, китара, ударни инструменти.
Участваха над 90 деца от цяла България. Председател на журито е композитор акад. Николай Стойков, преподавател музикално-теоретични дисциплини към АМТИИ – Пловдив.

Награди

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button