Клавирно дуо и камерният оркестър се представиха с рядко изпълнявана програма

Любопитно

Хасковският камерен оркестър с диригент Цанислав Петков изнесе тази вечер пореден концерт в театър „Иван Димов“.

Този път гости бяха клавирното дуо Десислава Щерева и Евгения Симеонова. Те са заедно от 20 г. и по думите на диригента концертната програма е рядко изпълнявана. Тя включваше 3 концерта за пиано – на Бах, Моцарт и Леополд Кожелух. Последният е концерт за пиано на 4 ръце.

Концерт

Голяма част от репертоара на клавирното дуо е нов, непопулярен и е прозвучал в редица престижни зали, на концерти и фестивали. Наред с интерпретациите на утвърдени творби от световния репертоар за подобен ансамбъл, дуо Щерева – Симеонова осъществява премиери в България и на творби от Леополд Кожелух, Дариус Мийо, Франсис Пуленк, Жано Хайнен и Конлън Нанкароу. Доказателство за високото им изпълнителско майсторство са създадените редица български творби за клавирно дуо, съобразени със спецификата на техния ансамбъл и посветени на тях.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.