Хор „Орфей“ с награда от проф. Александър Текелиев

Любопитно

Само ден след като получи наградата си от международния фестивал „Млади таланти“ в София, детски хор „Орфей“ получи престижна награда от Национален фестивал „Нека пеем заедно“ в Свиленград.

Хасковските певици се включиха в надпреварата за изпълнение на песен от композитора Алкександър Текелиев, която се провежда за първи път в рамките на фестивала. Авторитетното жури с председател – самият композитор единодушно присъди наградата на орфейци, които изпълниха песента „Край лагерния огън“. Изпълнението впечатли комисията не само вокално, а и с перфектния съпровод на пианистката Красимира Генева. Така детски хор „Орфей“ стана първият носител на Наградата за изпълнение на песен от български композитор. „Хор „Орфей“ – пазете, обичайте и пейте винаги с Орфей в душите си! Обичам ви!“ – написа в Почетната книга на хора проф. Текелиев.

Хор

Членове на журито бяха и маестро Славил Димитров – Председател на УС на БХС и диригент на Национален филхармоничен хор „Св. Обретенов“ – София, маестро Кирил Търпов – артистичен директор на фестивала, Председател на фондация „Музикална младеж“ и диригент на хорова школа – Свиленград и д-р Илиян Парасков – вокален педагог. Във фестивала участваха формации от Пловдив, Свиленград и Хасково. Наградата „Млад диригент“ получи Джулия Узунова – диригент на подготвителния състав на хор „Детска китка“ – Пловдив, а Наградата на кмета беше присъдена на Емилиян Бърдарски от София. С Диплом за успешно участие и Плакет беше отличена и подготвителната формация на „Орфей“.

До края на концертния сезон певиците на Елена Цветкова имат много наситена програма. На 6 юни е годишният концерт на „Орфей“. Той ще се състои от 18 ч. във вътрешния двор на историческия музей – място, което е откритие на диригента на хора и любима сцена в горещите летни дни. На 25 юни пред Младежки център камерна младежка формация на хора ще пее заедно с рок група „Хала“ в концерт, организиран от сдружение „Орфей 1977“ и финансиран от Община Хасково по програма „Културни инициативи“. Последното участие на децата ще бъде на 26 юни заедно с Орлин Горанов и Маргарита Хранова, под съпровода на плевенска филхармония. За този концерт певците получиха покана от диригента Левон Манукян.

Хор

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...