Любопитно

4000 се очакват за международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково

Около 4000 гости се очакват за 14-ия международен танцов фестивал „Вълшебен свят“, който ще се проведе от 7 до 9 юни в Хасково, обяви директорът на събитието Милена Налбантова.

Над 1700 са само танцьорите от рекордните 135 формации от 18 държави. 18-членно е журито, което ще оценява изпълнителите на три сцени – читалище „Заря“, Младежки център и спортна зала „Дружба“. 62 часа е общото танцово време на изпълненията на фестивала, който традиционно се открива с парад в петък сутринта в центъра на Хасково. Тази година има особено голям наплив в класическия балет, модерните, съвременните танци, в танцово шоу и джаз. На гала концерта в неделя вечерта специални гости ще са балетисти от Държавна опера – Стара Загора.

Балет

На най-добрите танцьори ще бъдат раздадени над 40 стипендии за безплатно обучение от престижни балетни академии в САЩ, Канада и Италия. Най-голямата награда е Гранд при за балетна формация, както и Купа на кмета на Хасково. Има призове за най-добър солист, дуети, групи и формации, подегог и хореограф.

Налбантова посочи, че това е най-мащабното и престижно събитие в страната. За това говори, че участниците всяка година се увеличават. Директорът на фестивала благодари на общината за подкрепата и съобщи, че от вчера „Вълшебен свят“ вече е патентован.

Балет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жорко
Жорко
06.06.2019 13:03 13:03

миналата година 12о тази година 14о издание?от много пари от такси,различни за участниците налбантовата миленка неможе да смята…

Back to top button