Хасково

Язовир „Тракиец“ е пълен наполовина, нивото на река Марица се повишава при Свиленград

Най-големият язовир в района – „Тракиец“ е пълен почти наполовина и няма опасност от преливане.

Сега в язовира има 64 405 000 кубически метра вода при капацитет 114 млн. кубически метра. Притокът е 10 000 кубика за 24 часа, като в същото време се точат 65 000 кубика, съобщиха за Haskovo.info от „Напоителни системи“.

В същото време от екоминистерството отчитат, че към тази сутрин няма данни за проблеми с нивата на язовирите и за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях. Комплексните и значими язовири са в добро техническо състояние. Разполагат със свободни обеми за поемане на притока от очаквани валежи. В язовирите предназначени за питейно-битово водоснабдяване има достатъчно акумулиран водни обеми за осигуряване нуждите на населението. Язовирите от каскада „Арда“ са под определения максимален обем от 80%, спазвайки условията, поставени с месечния график.

Водното ниво на река Марица при Харманли продължава плавно да се понижава, а при Свиленград плавно се повишава в резултат на оттичане.

От министерството допълват, че на териториите на общините в Хасковска област няма високи водни нива. Днес не се очакват нови значителни валежи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button