Гимназисти рецитираха Пушкин за Деня на руския език в Хасково

Любопитно

Гимназисти се включиха в състезание по рецитиране на стихове на Пушкин на руски език в хасковската Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Учениците са деветокласници, изучаващи руски в Езикова гимназия „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян Петканчин“. Проявата е организирана от техните преподаватели Мария Атанасова, Антоанета Филипова и Екатерина Тодорова по случай 220 г. от рождението на Пушкин и в навечерието на 6 юни – Ден на руския език.

Състезание

Учениците бяха оценявани от преподавателите в бившата Руска гимназия Идея Семизова и Светлана Георгиева, както и от Ирина Китева – представител на Руски клуб – Хасково.

Първите три места бяха заети от ученици от ПМГ – Калоян Костов, Георги Христов и Евгения Евтимова. От ЕГ за изпълненията си поздравления заслужиха Михаела Делчева и Тереза Симеонова.

Организаторите заявиха, че се е получил хубав и топъл празник, като допълниха, че все повече деца се записват да учат руски език.

3 коментара

  • Жива да не бях!
    Деца от “езиковата” с изучаване на първи руски език, били поздравени, а първите 3 места заети от ученици от т.нар. 9б клас (информатика с английски) от математическата гимназия.

    • В ЕГ няма руски като първи чужд език. Първо се информирайте и после критикувайте! Браво на децата!

  • E, и? Жива и здрава си и пишеш глупости. Важни са преподавателите, подготовката и отношението на самите ученици, както и тяхното перфектно представяне. Поздравления за всички независимо от коя гимназия са! Браво деца, браво учители!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.