Регион

Отец Александър Чакарък получи църковен орден

Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия“ в Хасково изпратиха поздравление до единствения български свещеник в Одрин – Александър Чакарък (на снимката вляво) по повод награждаването му с орден „Св. преподобни мъченик Игнатий Старозагорски“ I-ва степен.

Той е удостоен от Епархийския съвет на Старозагорската света митрополия за ревностно изпълнение на духовните му задължения и за особени заслуги към Българската православна църква.

За отбелязване е, че с този орден са награждавани Старозагорският митрополит Панкратий (посмъртно) и Българският патриарх Неофит.

За особени заслуги към БПЦ с орден „Св. апостол Карп“ – I-ва степен е отличен Васил Вълчев – генерален консул на България в Одрин, който също бе поздравен от хасковските тракийци.

Българските светини в Одрин са често посещавани от представители на тракийските дружества в Хасковска област и съседните региони по време на християнски празници и по други поводи, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button