Хасково

Автоморга и бетонов възел с глоби от екоинспекцията в Хасково

За нерегламентирано третиране на излезли от употреба автомобили е издадено наказателно постановление за 2000 лв. и са съставени 4 акта на физически лица, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково в отчета си за май.

Съставен е акт и на бетонов възел в Свиленград. Санкцията е за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

През месеца са продължили проверките по дадените предписания до общините за почистване на нерегламентирани замърсявания на речните легла и прилежащите им територии. Не са констатирани замърсявания.

На „Зеления“ телефон са постъпили 21 сигнала, като 16 от тях са за бедстващи защитени видове птици и животни. През месеца е оказана помощ на 43 костенурки, 5 щъркела, 2 сови, сойка и гларус, които са изпратени за лечение в Спасителни центрове за диви животни.

РИОСВ през месеца е извършила 108 проверки на 104 обекта. Дадени са 21 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 5000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 998 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button