Любопитно

Вълшебни черни и бели лебеди омагьосаха Хасково

Хасковското читалище „Заря“ беше домакин само и единствено на класическия балет от първия ден на 14-ия международен танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Почти 12 часа на сцената танцуваха грациозни черни и бели лебеди и всички останали вълшебни персонажи от царството на класиката. Традиционно силно се представиха балерините от Бургас, Варна и София, както и от хасковския „Тангра“. Някои от момичетата вече дадоха заявка за участие и на гала концерта на най-добрите в неделната вечер отново в „Заря“.

Балет

По същото време на сцената в Младежкия център бяха стиловете джаз, боливуд, бели денс, мюзикъл, етно, шоу денс, а в спортна зала „Дружба“ – мажоретни танци, акро денс, мюзикъл и релакс.

Балет

Кметът Добри Беливанов откри тридневния танцов фестивал в „Заря“. Той пожела успех на участниците и благодари на журито от световно признати специалисти, с които се утвърждава престижа на хасковския фестивал. „По време на събитието в Хасково се усеща друга атмосфера, тук властват музиката, танца, красотата и вълшебството на таланта“, каза Беливанов. Той поздрави основния организатор Милена Налбантова, че успява с всяка изминала година да привлече все повече и по-престижни участници и жури.

Както Haskovo.info писа, сутринта фестивалът тръгна с парад. В събота „Вълшебен свят“ продължава отново на трите сцени.

Парад откри тридневния международен фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button