Хасково

Хасковският съд отхвърли жалбата на Беливанов срещу таксата от лев на ден за детска градина

Хасковският административен съд е отхвърлил жалбата на кмета Добри Беливанов против решението на Общински съвет за таксата в детските градини в размер на 1 лев на ден, съобщава председателят на местния парламент Таня Захариева.

Съдът е приел, че доводите на кмета за липса на финансово-икономическа обосновка и допуснати нарушения на процедурата при приемане на решението са неоснователни. Категорично от изслушаното и прието по делото заключение на съдебно-икономическата експертиза се е установило, че при приета такса за ползване на детски градини в размер на 1 лев за присъствен ден на дете е налице финансова обезпеченост на средствата от общинския бюджет, необходими за компенсиране на пълните разходи по предоставяната услуга в детските градини.

Предложението за намаляване на таксата за детски градини в община Хасково беше на групата съветници от ГЕРБ, подкрепено от мнозинството в общинския съвет. Веднага след това, таксата от 1 лев на ден за посещение на детска градина беше оспорена от кмета в съда.

Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. От общината съобщиха за Haskovo.info, че ще преценят дали да обжалват съдебното решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тъпанарщини
Тъпанарщини
12.06.2019 10:14 10:14

Аз ако съм на Беливанов ще предложа градината да е безплатна, нали Пеевски се пъчеше че ДПС имат такава идея. Направо ги пускайте безплатно, да нямат никакъв ангажимент родителите. Да плаТа тая община мамка й… Да храни кой където може, нищо че има деца родителите на които могат да купят детската градина барабар с даскалиците, нека да плаща общината вместо да ползва парите да запълни дупките по улиците например, да оправи някой тротоар…нека да върмят пари за храна-децата трябва да са нахранени.
ВИжте колко струва градината в европейските страни към които се стремим и все се опитваме да се равняваме с тях .Питайте колко е вангиля- една заплата върви за детска градиа, питайте колко е в испания -пак толкова. Смешно е това!!! По социалисти от социалистите станахте.Нямам дете във възраст за градина, ходи на училище, плащам за храна в стола всеки ден- питам защо на омето дете също не е безплатна храната?Или поне да е левче…щото не е

тя
тя
12.06.2019 12:40 12:40

защото не е нормално таксата на едно дете в детската градина да е 60лв

Back to top button