Регион

Очаква се засилен трафик на румънски туристи през Хасковско и тапи на Маказа

За предстоящ засилен трафик на румънски туристи на път за Гърция предупреждават от МВР.

Пикът се очаква в периода 14 и 16 юни. Най-често използван от румънците е ГКПП „Маказа“ и те се движат през Хасковска област. Очакванията са автомобилите да се увеличат два пъти, а пътниците – три пъти в сравнение с обичайния трафик.

По тази причина от вътрешното министерство препоръчват да се използват други пунктове на българо-гръцката граница – тези при Ивайловград и Свиленград. Гранична полиция е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена. Освен това, в резултат от намаления брой гръцки полицейски служители вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход. Очаква се образуване на колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изход от страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Маказа тапа
Маказа тапа
12.06.2019 8:42 8:42

Защо ние да ползваме обходните трасета и другите гранични пунктове, да пращат румънците там.

Cormoran
Cormoran
12.06.2019 11:54 11:54

Не са виновни гърците, а нашите ушанки … При положение, че румънците веднъж са регистрирани на вход на, Русе излишно пак ги регистрират на изход! Това забавя! Може само с визуаална проверка за тях. Но не!

Янко
Янко
12.06.2019 11:56 11:56

И защо от Хасково да обикалям през Свиленград? Или да катеря баирите на Ивайловград? Ушанките ли ще ми платят бензина и времето?

Мария
Мария
12.06.2019 12:54 12:54

Да пренасочват румънците към нашето Черноморие! Защо ние българите трябва да си обикаляме?!

Ч
Ч
12.06.2019 13:37 13:37
Отговор до  Мария

Те бяха години наред на нашето черноморие!!!!!Само че тук за шезлонг чадър и масичка така наречената ВИП зона им искат минимум 20 лева а в Гърция го получават за едно кафе 1,50 евро!!!!!Отделно като ги чуят да говорят на румънски и в хотелите ги дерат!!!!!А Вие защо ходите в Гърция а не на нашето черноморие?????Лично аз ползвам Капитан Петко като ходя там защото минавам границата за има няма пет минути!!!!!!!

Back to top button