Хасково

Хасковлия с глоба, гледал животни до реката

Река БанскаСанкции за близо 6 100 лева наложиха експерти от регионалната екоинспекция през април и май. Хасковлия бе глобен със 100 лева, защото изхвърлял битови отпадъци и оборска тор от отглежданите от него домашни животни в река Банска.

С по 2 000 лева са глобени собствениците на две кариери в Ивайловградско за добив на гнайсови плочи. И двете работят без да имат необходимите документи.

На предприятие за преработка на мляко в град Меричлери е дадено предписание незабавно да бъде почистено пречиствателното съоръжение и да бъде установено мястото на заустване на отпадните води от дейността на дружеството, тъй като се замърсява река Меричлерска.

Още 41 предписания са дали експертите от регионалната екоинспекция. Сред тях е и наложителното незабавно почистване на образувалите се нерегламентирани сметища от млекопреработващо предприятие в Минерални бани. 

На кмета на община Свиленград е предписано да организира маркирането на границите на защитената местност „Лозенски път” и изготви указателно – информационни табели. Трябва да бъде изграден и маршрут за предвижване на домашните животни през защитената местност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button