Гимназисти с награди от съда след викторина и конкурс за есе

Хасково

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ заслужиха награди от хасковския съд.

Те участваха във викторина, а някои са се изявили в конкурс за есе. Председателят на окръжния съд Миглена Тянкова връчи на гимназията и грамота за успешното партньорство в образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. През април гимназистите участваха и в интересен симулативен процес.

Съд

На днешната викторина се получи и дискусия по темата за смъртното наказание. Повечето от младежите казаха, че са за неговото въвеждане. Сега най-тежкото наказание в България е доживотен затвор без право на замяна. Съдия Стратимир Димитров обясни, че то се налага при изключителни случаи. Отмяната на смъртното наказание пък е едно от условията за присъединяването на дадена държава към Европейския съюз, посочи съдия Димитров.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.