Хасково

Партиите през ден си сменят представителите в секционните комисии

Веселина Тенчева и Димитър ВелевСтотици промени в състава на секционните избирателни комисии са извършели до момента от районната избирателна комисия за европейски парламент, информира днес председателят на РИК Димитър Велев.

Исканията за промени от страна на партиите продължават и в момента. Причините най-често са дублиране на членовете в предложенията на различните политически сили. Това се случва, тъй като желаещите да работят в СИК поставят желанието си пред различни партии и те ги включват в списъците, а след това трябва да изберат само една политическа сила, която да представляват, коментира Велев.

5 дни преди вота РИК Хасково е провела 13 заседания и е взела 36 решения. Назначени са 3 916 членове на 468 секционни комисии.

В деня на изборите за европейски парламент след 19 часа ще могат да гласуват само хората, които са пред секцията точно в този час. Член на СИК ще им събере документите и дошлите след това няма да бъдат допускани, допълни Велев.

Заместник- председателят на РИК Веселина Тенчева коментира, че тази година членовете на комисията не разполагат със средства дори и за кламери и трябва да плащат всичко от джоба си, включително пътуванията по общините в областта. Като причина за ниския бюджет, Димитър Велев посочи финансовата криза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button