Порой и градушка удариха Хасково, улиците отново станаха плавателни

Хасково

Проливен дъжд се изля тази вечер над Хасково и бързо наводни повечето улици и булеварди в областния град. В някои квартали падна и градушка.

От метеорологичната обсерватория съобщиха за Haskovo.info, че за около 25 минути са паднали 15 литра дъжд на квадратен метър, а за целия валеж, който продължи около час – 16.9 литра.

Дъжд

Много от улиците станаха непроходими заради високата вода, а на места шахтите започнаха да връщат. За проблеми с наводнената улица „Банска“ сигнализираха читатели на Haskovo.info, които изпратиха и снимки. Хората казват, че шахтите там са на 300 – 400 метра една от друга и не могат да поемат водата.

На места из града имаше закъсали коли. Хора пък се опитваха да отпушват шахтите с подръчни материали. До сцената на театъра са се събрали много деца и младежи за вечерните концерти, на които бяха раздадени дъждобрани.

Хасковлии сигнализираха, че половин час след пороя доста улици в града още са плавателни.

ИЗПРАТИ НОВИНА

4 коментара

  • Бул. България е на 5 метра от канала (река Хасковска) и е наводнен от бордюр до бордюр…. Малко тъпо, нали?

  • Проблем на улица „Крали Марко“, изкъртен асфалт. Дано някой обърне внимание!!!!

  • Предлагам бул. ,,България“ да се преименува на бул.,,Венеция““ , защото при всеки дъжд става плавателен канал 🙂

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.