Спорт

Григор би в Нотингам 108-мия в света, чака го бившият

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров записа успех в първия кръг на чалънджъра на ATP в Нотингам, който разпределя награден фонд от 42 500 евро. 18-годишният ни талант, който влезе в основната схема на турнира като „щастливо губещ“, победи на старта третия поставен и настоящ № 108 в света Франк Данчевич.

Григор надделя над 24-годишния канадец с 6-4, 4-6, 6-3 и се класира за втория кръг от надпреварата, където ще срещне представителя на домакините Алекс Богданович. В момента 25-годишният сърбин с британски паспорт е 196-ти в световната ранглиста. Най-доброто му класиране е от есента на 2007-ма, когато е бил № 108 в света – сочи личният му профил. Любопитното е, че Богданович играе с лява ръка. Мачът му с Григор Димитров ще се играе днес следобед на централния корт.

След две победи в квалификациите в Нотингам хасковският тенисист загуби в третия решителен кръг от британеца Джошуа Гудъл, който бе поставен под №1 в схемата на пресявките. Григор обаче извади късмет и влезе в основната схема на мястото на отказалия се еквадорец Джовани Лапенти.

С победата си в първия кръг първата ни ракета при мъжете спечели 5 точки за световната ранглиста и 730 евро от наградния фонд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button