Хасково

Раздават безплатни домашни контейнери за разделно събиране догодина

Еко часоветеБлизо хиляда ученици от хасковските училища „Иван Рилски“, „Св.Климент Охридски“ и „Георги Раковски“ се включиха в проект за еко-обучение, посветен на разделното сметосъбиране и опазването на околната среда. Той е разработен от ЕКОПАК и просветното министерство и е част от информационно-образователната кампания „Бъди модерен! Събирай разделно!„.

В продължение на два месеца децата от 1-ви до 4-ти клас имаха специални еко-часове, в които чрез информационни табла, книжки и забавни игри научаваха какво се случва с отпадъците на сметището, как можем да помогнем на природата, като изхвърляме опаковките в синия, жълтия и зеления контейнер и как суровините се връщат при нас под формата на нови полезни предмети. В проекта бяха обхванати и малчуганите от три местни детски градини, на които бяха раздадени книжки по темата.

Кампанията за разделно сметосъбиране се осъществява в 97 общини- партньори и обхваща над 2,6 млн. жители. Догодина 50 000 домакинства у нас ще получат безвъзмездно от организаторите домашни контейнери за различни видове отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button