Регион

Горя тръбопровод на амонячния цех в торовия завод в Димитровград

Тръбопровод на амонячния цех в торовия завод „Неохим“ в Димитровград се е запалил снощи, съобщиха за Haskovo.info от пожарната.

Сигналът за инцидента е подаден в 19:15 часа. На място са били изпратени две пожарни. Установено е, че се е спукал захранващ тръбопровод с азотно-водородна смес. При излизане на сместа тя се е запалила и е горяла факелно.

След понижаване на налягането в тръбопровода горенето е прекратено, а захранването на амонячния цех е възстановено чрез алтернативен тръбопровод. Производството не е прекратено.

Щетите от пожара са минимални, допълниха от пожарната. Авариралият тръбопровод е изолиран и ще бъде ремонтиран.

Малко по-късно от община Димитровград изпратиха писмо до ръководството на завода. В него се казва, че общината не е уведомена официално за инцидента, каквото е изискването по утвърден План за действие. Кметът Иво Димов заяви пред Haskovo.info, че е научил от медиите за това, че в завода е горял тръбопровод. Той допълни, че това не е нормално при положение, че носи отговорност за здравето и безопасността на гражданите.

Прокуристът на завода Стефан Димитров коментира пред Haskovo.info, че в случая не е имало авария, а технологичен пуск на инсталация с определени трудности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button