Хасково

Връщат 153 сухоземни костенурки в Хасково на свобода

Костенурки153 сухоземни костенурки ще бъдат пуснати на свобода на територията контролирана от регионалната екоинспекция в Хасково. Екземплярите от двата световно застрашени вида шипобедрена и шипоопашата  бяха спасени след намесата на полицията в град Раковски, където трима мъже са ги продавали.

Влечугите са били събирани в района на стамболовското село Рабово. Полицията е започнала досъдебно производство срещу нарушителите за незаконно притежаване на екземплярите от защитен вид.

Съгласно наказателният кодекс нарушителите трябва да бъдат наказани с лишаване от свобода до пет години, както и с глоба от 1 000 до 5 000 лева и с компенсиране на нанесените щети. Докато тече досъдебното производство костенурките ще бъдат отглеждани в спасителния център в Стара Загора, след което ще бъдат върнати по местата, където са събирани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button