Спорт

Харманли домакинства на първи детски международен турнир по шах

Първи детски шахматен турнир се проведе през уикенда в Харманли, съобщават от общината.

По инициатива на местния отбор протече организацията на състезанието, в което участваха 52 деца от България, Македония и Казакстан. Всички участници, качили се на почетната стълбица бяха наградени от кмета Мария Киркова и зам.-областния управител Стефка Здравкова.

Турнир

Отборът на Харманли завоюва общо 2 сребърни и 3 бронзови медала от турнирa. Пламен Петков и Никола Грозев се съревноваваха за второто и третото място в категория от 10 – 12 години, като в оспорвана игра Пламен успя да завоюва сребърния медал, а бронза остана за Никола. В категория момичета – 8 – 10 години Лора Стайкова спечели бронзов медал, при 10 – 12 години Александра Тодорова завоюва също бронзов медал, а при 12 – 14 годишните на втора позиция остана Женя Милкова. Най-добре представителите се състезатели от харманлийския клуб по шахмат сред големите са Александра Тодорова и Валери Петров, а сред децата под 8 години е Гюнеш Мохамед.

Турнир

Ръководителят на клуба по шахмат на Харманли Валентина Димитрова се надява чрез организацията на подобен вид събития да се популяризира шахматната игра сред подрастващите, защото тя дава възможност за развитие на логическото мисене, дисциплината и концентрацията.

Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга. Контрола за игра 15 минути + 5 секунди на състезател за завършване на партията.

Големите победители от турнира:

ТУРНИР „А“ – всички деца над 8 години

Момчета до 10 години – 1 място Андрей Иванов от Македония
Момичета до 10 години – 1 място Илдана Канцерова от Казакстан
Момчета до 12 години – 1 място Божидар Тилев от „Марица-изток“, град Раднево
Момичета до 12 години – 1 място Ирина Петкова, град Пловдив
Момчета до 14 години – 1 място Максим Петков, Свиленград център 2013
Момичета до 14 години – 1 място Стефани Данаилова, Свиленград център 2013

ТУРНИР „Б“ – всички деца под 8 години

Деца от детската градина – 1 място Владимир Христов, град Пловдив
Момчета до 8 години – 1 място Иван Кочев, „Ан пасан“, град София
Момичета до 8 години – 1 място, Антоанет Манева, град Пловдив

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button