Любопитно

Оперетата „Теменужката от Монмартър“ представят в Хасково

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново ще представи оперетата „Теменужката от Монмартър“ на 18 юни от 19 часа в хасковското читалище „Заря“.

Режисьор е Бойко Богданов, диригент-постановчик е Игор Богданов, диригент – Васил Вълчев, костюмите и сценография – Лидия Къркеланова, хореография – Катя Богданова. Участват: солисти, актьори, хор, оркестър и балет на МДТ „Константин Кисимов“.

„Теменужката от Монмартър“ е призната от световната музикална критика за най-зрялата творба на Краля на оперетата – австро-унгарецът Имре Калман. Това произведение е поставило основите на жанра мюзикъл. Първата премиера се е състояла в оперетния театър „Йохан Щраус“ във Виена на 20 март 1930 г. и от тогава не слиза от световните музикални сцени.

За първи път в България тя ще бъде представена в оригиналната версия на Юлиус Брамер и Алфред Грюнвалд, които са автори на либретото.

Две солистки от екипа на театъра се превъплъщават в образа на бедното момиче, което от улична цветарка и певица от квартала на парижката бохема Монмартър се превръща в истинска оперетна звезда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button