Хасково

Община Хасково иска да купи електробуси за 5 млн. лв.

Община Хасково възнамерява да купи електробуси за 5 млн. лв. Вече е внесена докладна за юнската сесия на общинския съвет, съобщи за Haskovo.info кметът Добри Беливанов.

Беливанов каза, че парите са безвъзмездна финансова помощ, като Хасково е сред 11-те града в България определени от МОСВ, които могат да получат финансирането. Целта е подобряване чистотата на въздуха.

По изчисления на общината с парите ще могат да се купят 5 електробуса. За тях ще бъдат изградени и зарядни станции. Тепърва предстои да се уточни по кои линии ще се движат те, като варианти са квартал „Болярово“ и Кенана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.06.2019 18:46 18:46

С избори няма да стане съм ви казал отдавна. Махаме един тъпир идва на власт друг. Тояги трябват. България остана без българи те за екобуси се загрижили. 2 милиона българи напуснаха българия заради ниско заплащане е безперспективно бъдеще. А нашите управници се правят на еврогейци. Еко буси.

Мислещ
Мислещ
19.06.2019 12:14 12:14

Така,значи община Габрово си поръчва осем електробуса и то за под 3 млн. лева.Явно ние купуваме някаква премиум марка автобуси,за да струват по милион.Много интересно.

Back to top button