Хасково

Изборите започнаха нормално, над 231 000 с право на глас

Гласуване231 678 души от област Хасково днес имат право да гласуват за евродепутати. Всички 467 секции в региона отвориха врати тази сутрин. Изборния ден протича нормално, съобщи за Haskovo.info председателят на Районната избирателна комисия Димитър Велев.На места има липсващи членове на секционни избирателни комисии, но броят на присъстващите е според изискванията на закона, затова и тези секции са отворили врати. Жалби до този момент не са постъпили.

Haskovo.info припомня, че на изборите за европейски парламент днес избираме между 14 различни политически формации. В горния ляв ъгъл на всяка бюлетина е изписан номера на съответната партия, коалиция или инициативния комитет за независим кандидат. След името на формацията са изброени имената на кандидатите за евродепутати.

Когато избирателят влезе в секцията първо трябва да получи плик, в който да постави избраната от него бюлетина. Както и на предишните европейски избори през 2007 година, така и днес може да се гласува преференциално. Това става като се постави кръстче, хиксче или чавка срещу един кандидат за евродепутат от съответната листа.

За недействителни ще се смятат гласовете, при които в пликовете има повече от една бюлетина, когато пликът е празен, когато бюлетината не е по образец или в нея има вписани думи и знаци, които по някакъв начин разкриват тайната на вота или самоличността на избирателя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button