Хасково

40 училища с финансов бонус за работа с деца от уязвими групи в Хасковско

За втора година Министерството на образованието и науката разпределя между детски градини и училища допълнителни средства за работа с деца и ученици от уязвими групи.

Те са с майчин език, различен от българския, от бедни и необразовани семейства, със затруднения в процеса на обучението. В списъка са и 40 училища от Хасковска област.

233 000 лв. са определени за учебни заведения в община Хасково. Сред тях са Спортното училище „Стефан Караджа“, ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Никола Вапцаров“, детска градина „Щурче“ в Хасково, училищата във Войводово, Малево, Узунджово и др. Общият брой на децата и учениците в тях е близо 2 000.

С 222 000 лв. допълнително ще разполагат 9 общински училища и детски градини в Димитровград, Меричлери, Крепост, Радиево, Ябълково. Средства има и за останалите общини в областта.

Промяна в наредбата дава възможност детската градина или училището да използва пари за възлагането на част от допълнителни дейности на външни изпълнители, например неправителствени организации, като средствата се предоставят само за заплащане на труда на наетите специалисти.

През 2020 г. също ще бъдат инвестирани допълнителни средства за работа с деца и ученици от уязвими групи, уточняват от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button